Hundjobb och kyljobbigt

Härom dagen kom ett besök … hundjobb. Skoja bara, det var trevligt …

Får kanske förvarna att detta blir om massa hundar, ett hundinlägg och kyligastekylainlägg 🙂

Första om hundar, fast det handlar väl mest om min galenhund Junior. Han träffade en äldre donna och följde med oss hem, då hennes husse hade ett möte med The Bodyguard i hans kontor.

Junior och damen gick väl bra ihop … tills … tadaaaa, damen hoppade upp på Juniors lilla gräsplätt.

OH NOOO! Tänkte Junior och hoppade upp där för att visa att det minsann är hans … och puffade bort henne. OBS! Inga skall, inga bett, så ni vet, det gick väldigt lugnt och tyst till.

De blev inga ovänner om ni tror det … de tycker om varandra ❤

Nästa dag jag kom till jobb … Gaaahhhhh!!!

Sanna jag jobbar med i samma salong , hon och hennes vänner hörde något pipljud från en sopkorg/tunna när de var ute på hike i bergen i söndags. De kika och vad tror ni de får se?

Jo, dessa! Fyra, troligtvis nyfödda, valpar i en ihopknyten plastpåse, som slängts i en soptunna 😦

Fruktansvärt!!! När Sanna visade mig detta på WhatsUp, alltså hur kan man inte hålla tårar tillbaka?

Sanna har de två med vita kragar hos sig, de andra två är hos hennes kompisat. Så i tisdags fick jag möta dem första gången i salongen. De ska ju matas, massera magar, kisseriet och rumpa, ha värme och känna puls/hjärtslag osv … Vi turades om att mata, värma och gosa med dem mellan våra klienter. Vi tror de är endast tre-fyra dagar gamla här.

De är i gott mod och väldigt aktiva, speciellt en av dem, den ena är lite lugnare. men de äter bra från flaskan båda två och de har fasiken vuxit på de två dagar jag mött dem, går fort! Så jag antar de mår bra och får i sig denna specialmjölken tillräckligt. De kan kissa och de bajsar så som de skall göra, så ingen oro där.

Sista dagen idag jag får se dem, till den 6:e februari, så ska bli intressant att se hur de utvecklats då. De har säkert öppnat ögonen och med vilda än vad de är nu 🙂 ❤

Kanske man då kan se vilken ras eller blandras de kan vara, vi vet ju inte just nu, de är för små … tror Sanna kommer ta ett DNA och få svar på det.

Sista bilder på mig och en av dem när jag matade honom idag, onsdag. ❤

En som är lite ledsen för att inte få uppmärksamhet i salongen längre, det är Monza 😀 . Världens klokaste och snällaste minihund, som även hon är en ”hittehund” i en soptunna, nu är hon sju år gammal och bott med Sanna sedan hon var två månader gammal. Så fort hon får chansen så hoppar hon upp i mitt knä och vill ha lite kel. Här väntar vi i bilen för att Sanna ska komma ut från en butik 😀 Men hon gillar inte bli fotad, då kniper hon igen ögonen, hahahaha … GoVovve!

HärreGud! Vad med hundar i detta inlägg!!! Ni kanske vill vet om det snöat eller inte? Väder och vind här på Sol kusten … Moahaaaaa … det där med värme och sol, vette katten!

Vamos ala playa, oh, oh, ohh … Nä, tror inte det! Jäklar vad kallt det är här nu! Igår, tisdag, var det extremt väder. Svinkallt, ösregn och en sådan jädrans åska … blixtrarna lös för fasiken över hela havet och bergen, lite kusligt om ni frågar mig. Hatar åska!

Imorse när jag vaknade och gick ut på terrassen, var den åter igen full av skräp och skit som yrt runt från buskar och träd i bygden, jag som precis städat den fint och planterat nya fröer … Gaahhhhh!!!!! Men vad tror ni jag såg?! Jo SNÖ!!! På La Concha! Jag trodde det var synvilla, gick in och hämtade mina glasögon … och Jo fasiken det är snö! Men åter igen; Neeej, synvilla! Jag bor på solkusten och nej! Men visst fasiken var det snö.

OBS! Ej min bild, ”snodde” den från Facebook 😀

Och i Mijas Pueblo och Mijas Playa eller vad det nu heter, inte så långt härifrån, ca 20-30 minuters bilfärd, där hade det snöat ordentligt! Hade jag vetat att det skulle bli sådan snö där, hade jag rusat dit bums! Då jag saknar lite snö, hahaha … men nu är det förmodligen töat bort.

Japp, så är det med det! Snart bär det iväg till en annan Planet! Tjo!

Annons

5 reaktioner till “Hundjobb och kyljobbigt”

 1. Hur vanlig är det att ni får snö på solkusten? Kan ju inte hända SÅ eller…? Och så väldigt söta valpar! Fint att ni sköter om dem och hoppas ni lyckas hitta goda hem till alla fyra.

  Gilla

 2. Åhhh, vilka söta valpar, hur kan folk göra så här. Vår lilla tjej hittades i ett dike med sina kullsyskon. Hoppas era småttingar får ett bra hem framöver.
  Hoppas verkligen inte att det kommer någon snö här hos oss. Men det kom snö 2017 i Torrevieja .

  Ha en bra dag, Carin

  Gilla

 3. Förstod på nyheterna att ni skulle få snö, och nånstans -25 grader… men så kallt har du knappast haft det. Snö hos er är väl ändå ovanligt?
  Och usch… hur KAN någon slänga valpar i en soptunna?! Fina ni som tog hand om dem ❤

  Gilla

 4. Vilken tur att ni hörde valparna och tog hand om dom.. hoppas att ni hittar hem till dom sen.. snö ja det har inte vi det blir lite då och då sen försvinner det igen..ha det gott..👍🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s