Grönskande och växande inlägg.

Tjohopp!

Ska skryta lite … mina plantor, odlingar, växer hej vilt nu. Så glad. 😀

Chiliplantorna har blivit så buskiga och fått otroligt mycket frukt, och ännu mer är på väg, ca en halv meter höga är de nu. Lite svårt att se dem bara då de än så länge är gröna, kan knappt vänta tills de blir röda, kommer bli en fröjd för ögat.

Min dröm är att få så pass många att jag kan binda upp dem för torkning, så som på bilden här nedanför ❤

Tomatplantorna växer också för fullt, och nu börjar bladen äntligen lukta tomat, jippi! Dock fick de något kryp i bladen, så jag har fått plocka bort ganska många blad och grenar, men de börjar ta sig igen. Har sprayat något medel också, så jag hoppas de där ”larverna” försvinner.

De två plantorna i mitten vet jag fortfarande inte riktigt vad det är, men hoppas fortfarande att det är från svartpepparkornen 😀

Basilikan och allt det andra växer och växer de med … purjolöken börjar bli hög, men klen … kanske den tjocknar senare?

Min halvdöda rosmarinbuske har tagit igen sig ordentligt, nya fina barr och den har till och med blommat 😀

Apelsinträdet som jag verkligen trodde skulle dö, har även det repat sig efter att ha blivit klippt. många nya grenar och blad.

För fem dagar sedan planterade jag popcorn och det börjar ploppa upp mer och mer popcorngräs 😀 Jättekul att det fungerar!

Jag har sått oregano, dill, basilika, körsbärstomat och provar även citronkärnor.

Sist men inte minst har jag strött myntafrön i myntakrukan … de kvistar jag ”snodde” från en restaurang har rotat sig, tihi … hoppas på en rejäl buske ❤

Ja, det var det, det ätbara … en annan favorit i huset är bambukvistarna … så fina!

Uppdatering från denna trädgårdsblogg, eller odlingsblogg kommer när det händer något spännande med fröerna, så som allt växer så det knakar just nu hoppas jag verkligen. 😀 Vi hörs!

P.S. Just det … stora odlingslådor har beställts, så det kommer odlas rödbetor, rabarber, morötter, sallader m.m. Trädgårdskillen har skrivit upp en lista vad jag kan odla i dem denna tid på året. Längtar!!!

9 reaktioner till “Grönskande och växande inlägg.”

 1. Vad kul det är när du låter oss följa dina odlingar! Rosmarin får mig alltid att tänka på ön Vis i Kroatien. Där vi bodde växte den som buskar överallt och doften var ljuvlig. Lycka till med det gröna!

  Gillad av 1 person

 2. Underbara bilder och jag blir så avundsjuk för här blir det ju snart höst och kallt ska bli kul att få se din chili.. Bambukvistar har jag också men nu är dom som stora träd istället.. ha en fin fortsättning på veckan nu..🍅🌶️🌽 kram..

  Gillad av 1 person

 3. Alltid superkul när det tar sig det man odlar själv.
  Ditt popcornsgräs är nog planterat i för små krukor. Gräset blir gigantiskt när de sätter igång. Jag har själv i en stor kruka på gården.
  Vet inte om det var du som frågade om saltgurkereceptet på min blogg. Om det var det så är det detta jag använder mig av när jag lägger in smågurkor. https://www.recepten.se/recept/saltgurka.html
  Carin

  Gillad av 1 person

  1. Tack, tack! Jo, jag måste köpa en mycket större kruka och plantera om dem, för nu är det full fräs på popcorngräset, trodde aldrig att det skulle växa så fort.

   Stämmer att det var jag so grågade efter recept… ska genast trycka på länken och skriva ner, tack! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s