Planteringsnörd

Japp, planteringsnörd var det ja.

Basilikan blir det mer och mer av, det var en toppen idé med att ta stjälkar och sätta i vatten tills de får rötter och sedan plantera ner i jord, de växer i rasande fart. Modersplantan är lite segare, men hon tar sig hon med med nya stjälkar och blad. Igår tog jag stjälkar av persiljan också, då jag använder väldigt mycket persilja i allt möjligt, får se om det blir lika bra som med basilikan 😀 Gräslöken klipper jag ner minst en gång i veckan, för den är galen på att växa. Har dessutom tryckt ner en liten purjolök, så vi får se om något händer med den.

Chiliplantan börjar bli väldigt buskig och fin, massa små chilifrukter ploppar fram, jiiippiiiii … kollade vilken sort och jag tror det är PiriPiri. Dessutom tror jag de två plantor som jag trodde var chili som började växa bland persilja, jag tro inte det är chili längre, kom på härom dagen att jag hade ju tryckt ner svartpepparkorn för länge sedan just på det stället, tänk om det är de som vuxit upp! Så jäkla kul i så fall 😀 ( det är de två mellan chilin och tomaten). Den som lever får se … kan vara vad som helst faktiskt, hahaha … Tomatplantorna växer och växer, tror nästan jag måste gallra och plantera om ett par stycken, måste bara köpa kruka, och mer jord.

Nytt är; Jag snodde några myntakvistar på en restaurang, de planterade jag i jord efter tre dagar i vatten … håll tummarna att de tar sig.

Annat nytt är en blomstrande växt … inte för att det är några blommor just nu, men hoppas de ploppar någon dag 😀 , det är en Gardenia.

Sist men inte minst som nykomlingar är tre kaktusar … de ska bara få en varsin stor kruka, och när de får det kommer de både högre upp och kommer bli jättefina i en hörna på den stora terrassen. Favoriten hos mig är kaktusen med ”armar” ❤ .

Nu har jag inte tid att skriva och sitta här, måste fixa till mig och … och … och … rusa till bussen, för idag ska jag till tandläkaren, tjohoooo! Min tid med tandställningen är förhoppningsvis över idag, börjar bli lite trött på den om jag ska vara ärlig. Så jag hoppas de slipar ner de där keramikplopparna som hållit fast plastskenorna nu i 21 veckor … vi får se vad som sägs och vad som görs.

Bye!

Annons

3 reaktioner till “Planteringsnörd”

 1. Roligt när det blommar och växer det man har i sin trädgård.
  Min gubbe som är blomnörd, brukar ta små skott från sådant som andra har slängt i komposthögen på gatan.
  Ha en fin fredag.
  Carin

  Gillad av 1 person

 2. Guuud så kul det här verkar, jag skulle kunna råka bli helt manisk att titta till vad som vuxit. Men jag är kass på grönt, det enda som överlever hos mig är suckulenter, monstera, mynta och palettblad, hehehe XD

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s