Värmeslag och bad.

Lite uppdatering igen … galet varmt, men det ska jag sluta skriva om igen för ni alla vet säkert det, de flesta iallafall 😀

Vi gick upp till Centro Plaza, till favoriten New Asia. Jag har rätt svårt att äta i denna värme så jag har levt på pastasallader, soppa och lite annat smått och gott. Så jo, det blev en så god kycklingsoppa med cocosmjölk.

När vi kände oss färdiga promenerade vi hemåt igen, det var lite vindigt men … jag säger men, vinden jag inte svalkande! Den var varmare än luften, varmare än kroppstemperaturen kan jag säga. Vilket fall som helst så gick jag inte hem, jag gick till Super Mercado för lite inköp. Inte ofta jag är där, så det tar tid för mig att hitta rätta produkter, även om jag frågar, fast personal är också ibland svårt att hitta bland alla hyllor, så jag snurrade runt där en bra stund, tills jag blev helt yr i huvudet. När jag hade betalt och var på väg ut, eller ner till posten då hände något som aldrig hänt mig. Fick helt plötsligt frossa och trodde jag skulle svimma, knäna skakade och kroppen stretade emot, och i min oro över denna olustiga känsla blev det så klart värre. Tvärvände i rulltrappan till posten och gick ut ur varuhuset, mina knän skakade så mycket att jag var tvungen att sätta mig på trappan precis utanför och ta djupa andetag, annars hade jag nog rasat ihop. Tur var väl att det var fler som satt där, så inga konstiga blickar 😀 .

Vet inte om det var en reaktion på temperaturförändring, från det extremt varma till den kyla som var i mataffären, att kroppen inte riktigt hängde med … ingen aning?

Efter en stund gick jag över vägen till lilla kiosken och köpte en flaska vatten och satte mig på en bänk på torget. Tror jag satt där i 20-30 minuter och drack upp vattnet. Kroppen började återställas till det normala och jag gick i långsamt tempo hem.

Hemma blev det mer vatten och vila, tittade på alla brandplan som flög över oss. Det brinner, eller har iallafall brunnit på flera olika ställen samtidigt här längs kusten. Brandmännen är himla duktiga som kan få kontroll över bränderna hyfsat snabbt, hejja dem! Tycker bara det är synd om alla tusen boende i närheten av dessa bränder som evakuerades från sina hem, har sett bilder hur de ”flyr” med sina hästar och hundar längs bygatorna, ut mot de säkra zonerna 😦

Lite innan 20:00 gick jag till poolen för första gången och invigde min nya fina bikini. Först ned för mina trappor, rundade hörnan, och upp för andra trappor och in genom grinden.

Några trappsteg till så hamnade jag på ett litet ”torg” och ytterligare ett par trappsteg så äntligen i poolområdet 🙂 Byggnaden där bakom är gamla tjurfäktningsarenan.

Så himla skönt att bada, jag simmade, simmade, simmade och simmade tills mina armar och ben blev som sönderkokt spagetti. Underbart!!!

Jag stannade kvar till 20:50 ( området stängs 21:00 ), och badade nästan non-stop hela tiden. Jag var helt själv, inte en kotte kom dit, väldigt, väldigt skönt att slippa 😀

Försökte ta en selfie under tiden jag simmade, men det var inte det lättaste! Har svårt att simma med en arm och dessutom livrädd att tappa mobilen i vattnet, trots att den ska tåla det, men man vet ju aldrig 😀 Precis när klicket kom fick jag munnen full med vatten, ÖRK! Men bjuder ändå på den bilden, hahaha …

Igår när jag gick till poolen vid 16:00 hade jag inte lika tur … några andra utnyttjade poolen. Attans! Två familjer … Tre små pojkar höll på att tjoa runt, så de lät som om de vore 50 stycken. De kastade boll, de plaskade med flytdyna, de tävlade bombem, dykningar, hålla andan under vatten, och de skulle hela tiden envisas med att vara precis där jag var, trots att jag flyttade mig till andra delar av poolen, så kom de …. jädra gangsters 😀 . Nåja, bättre att ha tillgång till en gemensam pool än ingen alls, om man som vi inte har någon egen. Så det blev inte många simtag av mig, fast det gjorde inte så mycket, armar och ben var fortfarande lite spagetti från kvällen innan.

Kanske jag tar ett dopp ikväll igen, fast då vid 20:00, hoppas på att vara ensam där då 😉

Vi hörs!

Annons

10 reaktioner till “Värmeslag och bad.”

 1. Usch och fy för värmeslag. Säkert ngt sådant som slog dig. Hoppas er sommar bli lite svalare snart.
  Vatten och vila är nog det bästa för kroppen då den får för varmt- klokt gjort! Och att simma sedan när du orkade!
  Alla dessa skogsbränder…. Så otäckt och så många numera. Man får verkligen lyfta på hatten åt alla brandmän!

  Gilla

 2. Hua, vad otrevligt att känna så där men vilken tur att du piggade på dig. Låter gött med tillgång till en pool. Lyxigt även om den är gemensam. Här hemma är vädret lite si och så mest hela tiden. Högst varierande och tämligen blåsigt mest hela tiden men ingen idé att hänga läpp. Vädret är som det är. Bara att vara glad oavsett. Kram!

  Gilla

 3. Det kan ha varit värmeslag – usch, jag avundas inte situationen i Mellan- och Sydeuropa… hettan, bränderna.
  Vet inte om du nånsin haft panikångest, men lite så där kan det kännas också då de anfallen kommer.
  Fina bilder från poolen, du gav allt och lite till för bloggen!

  Gillad av 1 person

  1. Har aldrig haft panikångest, men första tanken gick åt det hållet, men tror mest på värmeslag, jag har alltid hatt när jag är ute, men just denna dag hade jag lämnat en hemma :-/

   Gilla

 4. Obehaglig reaktion. Eftersom du mådde bättre efter vila och vatten är väl din analys inte orimlig. Jag gör inget alls när det är över kroppstemperatur. Håller mig inne vid fläkten och läser då 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Värmeslag tror jag att du drabbades av. Väldigt farligt och du måste se till att ha vatten med dig när det är så varmt. Tur att det gick så bra. Skönt att simma och jag hade nog valt kvällar för att slippa småapor som är jobbiga i poolen.

  Gillad av 1 person

 6. Stackars dig! Här på Sri Lanka har dem oftast så kallt med AC:n att jag fryser, runt 18 grader. Exempelvis banker, hotell och taxi jag får alltid ha med mig en kofta. Själva har vi alltid 24 grader. Skönt för dig att ha tillgång till en pool!
  Ha det så skönt!/ Annika i Negombo

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s