Jalapeño Böndip.

Ett tips om man kanske är lite trött på ”vanlig” hummos, som knappt smakar något, men ändå är gott 😀 , mitt lilla recept utan mått, man får försöka måtta själv, hahaha …

1 burk kikärtor , eller vattenlägg torra kikärtor och koka med salt. Olivolja, Citronsaft, Tahini sesam pasta, Cayennepeppar, inlagda skivade Jalapeños, 2 st. vitlöksklyftor och Salt.

Blanda allt i en röra i en mixer och kör ihop tills det blir en göttig geggamojsa. Om den blir för torr så kan man hälla i mer olivolja, citronsaft och lite mer Tahini tills man är nöjd, och smaka av med cayennepeppar, salt om det skulle behövas. Jag antar att alla som läser detta lagat mat innan och fattar nog, så mer ingående behöver jag inte bli … hahaha … Super god böndip!

Just det, höll på att glömma. Om ni kokar kikärtorna så se till att de har svalnat innan ni mixar, och förvara dipen i kylskåp.

3 reaktioner till “Jalapeño Böndip.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s