Brand hos min bror?

Nu när jag är här så måste jag ju passa på att tillbringa så mycket tid med familjen som möjligt. I och för sig så pratar vi inte dygnet runt och klänger på varandra hela tiden, lite space bör man ju ha.

Härom kvällen gick jag och föräldrar hem till min bror för ett glas vin som slutade med kanske fem glas. Himla trevligt var det med lite brasa, snack och skratt.

Trots att vi hade brasa och det brann som in i bomben så var det inte våran brasa som satt fjutt på den jättestora branden som nu pågått i tre dagar tror jag, uppe i bergen hemma i Spanien. Fruktansvärt! Men ingen chock då det brinner mer eller mindre varje sommar lite varstans. Men denna brand verkar vara svår att släcka då terrängen är svår att komma fram i + att röken är så tjock att de knappt kan flyga med helikoptrar och ”vattenbombplan” för att släcka elden 😦 . Redan under första dygnet var det 3 eller 4 brandmän som fått åka in på sjukan. Lilla mysiga staden Benahavis har evakuerats och säkert andra småbyar runt om. Så branden känns nära, även om den säkerligen inte kommer drabba oss.

Fick några bilder skickade till mig från The Bodyguard, när han satt på stambaren Links, himlen är tjock av brandrök.

De två bilder här nedanför är från en brandapp jag har i min mobil, kryllar av bilder på den appen, och den är superbra att ha nedladdad, speciellt när man bor så som jag gör, där det ofta är bränder under sommarhalvåret, man blir uppdaterad ofta om hur läget ser ut, location, eventuella brandvägar, evakuering osv … ja ni fattar.

Så ligger läget till nu där hemma, och just nu är jag ganska tacksam över att jag är i Sverige. Minns förra årets storbrand, hur det luktade, aska som singlade ner över en när man gick ut, aska på terrass, hur mörkt det blev när rökmolnen stängde undan solljuset.

Jag hoppas brandmännen snart får kontroll över branden snart, just nu är den okontrollerad 😦

Fast … jag ska inte deppa och gråta över det tragiska, kan ändå inte göra något åt det, för nu ska jag fokusera på att vara glad och fira systersonens skolavslutning, bye bye 9:e klass 😀

2 reaktioner till “Brand hos min bror?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s