Va, Va, Va?! Är det redan sommar?

Jädrans vad året gick fort, missade till och med nyår! 😳

Vet ni? Jag skojade bara 😉. Men herre jösses vilket vackert väder vi har idag. Solsken och varmt, cirka 20 grader, så det känns minsann som en svensk sommar, om jag minns rätt.

Men efter allt regn och rusk med ca 14-16 grader så man höll på att frysa ihjäl, så är detta väder väl uppskattat här i byn, det blir ju så när man haft mellan 30 – 40+ många månader.

Något som inte var så kul, det är att trädgårdsmästarna har klippt ner fina busken framför min entré, så nu är jag synlig igen när jag sitter där, grrrrr…. 🙄 Nä, jag förstår att det behövs, och det görs varje år. Buskarna växer upp snabbt igen.

Fåglarna har kvitterat så man skulle tro det är vår, tikarna löper och hanhundarna är galna i hela byn, hahaha 😁.

Vill berätta om hur restriktioner och annat om covid här nere. Ingen vet någonting egentligen 🙄

24:e december blev det krav igen att använda munskydd även utomhus, dock så är det få som tagit det till sig. I Marbella city var det kanske 80% som bar det, resten inte.

Smittan har ökat dramatiskt, sägs det.

Angående covid pass… Jag vet inte hur många som följer den regeln, har varit på ett antal ställen nu och endast La Sala krävde det för att vara inomhus. Och så vet jag ett annat ställe från ett par som blev nekade att komma in, trots att de båda är fullt vaccinerade och bevis på detta, det enda som fattades var covidpass i pappersform… Alltså ärligt, dessutom var restaurangen helt tom.

Börjar undra nu hur många som verkligen har det där passet, då alla utomserveringar är fyllda med gäster.

Det spekuleras i en ny lockdown efter nyår… Jag vet inte, bara rykten. Men om det blir, ja, då stängs allt igen, åter en gång till, som vi hade i början av pandemin. Det vill säga; bara gå ut i nödfall, som rasta hunden snabbt och få gå till mataffär och apotek, alltid ha kvitto med sig, om ifall man blir stoppad av polisen osv.

Vill inte ha det så igen 😔. Håller tummen att lockdown skippa.

Annars är allt som vanligt i princip, förutom munskydd kravet… Man vänjer sig snabbt, vilket är hemskt i sig.

Nu ska jag göra mer kola… finns en del folk på tennisen som älskar mina chilikolor 😁… Jättekul! ❤️

8 reaktioner till “Va, Va, Va?! Är det redan sommar?”

 1. Nu blir man nog allt lite avis. Att vi skulle få så varmt i december händer ju aldrig! 😀 Nu bara minus tre och en vecka framöver ska det inte bli kallare än minus sju, det får man vara glad för här i vår mörka Nord 🥶🤣

  Gilla

 2. Allt är relativt, även vädret och det väder man vänjer sig vid och bor i. Min mamma skrattar gott åt mig om jag är hemma i Finland på sommaren och huttrar då det är 20 grader varmt.
  Jaja, denna pandemi… hoppas ni slipper lock down.  Inget kul alls, samtidigt som det också kan göras för lite. Som här hos oss där sjukhusen är överfulla och inga restriktioner eller ens krav på munskydd existerar. Helt galet.

  Gilla

 3. Här SKULLE vi få munskyddstvång även utomhus från och med julafton. Men ledningen för Valenciaregionen bestämde att det skulle vi INTE ha. Bra beslut! Helt befängt med munskydd utomhus på ställen där det inte är nån trängsel och lätt att hålla avstånd.
  Nån ny karantänssituation är verkligen det sista vi vill ha…
  Vi har covidpass i telefonerna, men dom enda gångerna vi behövt visa dom var när vi skulle checka in på hotell i Portugal i höstas. Kändes bra att veta att alla som bodde på hotellen var vaccinerade, även om det skyddet inte är 100.

  Här har sommaren också kommit 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Så skönt för er att slippa munskyddstvång, här går jag och trippar på tårna om ifall polisen skulle komma körandes förbi och stoppar mig om jag inte har det på mig. 100 € i böta vill jag inte ha.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s