En fullrulle dag.

Idag har jag minsann varit väldigt aktiv, trotsade förkylningen, vilket känns både bra och icke bra. Lär mig aldrig ta det lugnt så fort jag känner mig bättre från någon sjuka … bör lära mig det, men, men … så är det.

Innan kl. 10:00 hade jag hunnit dammsuga och damma av, vidare blev det rengöring i badrum och skura golv. Klippte till 20 st trådar till en stjärna till senare på dagen, det är faktiskt det tråkigaste med macramé, att mäta och klippa, ugh.

Gick ut med hunden och hälsade på Ollie, Diana, Ana och Fabio på tennisen, Junior fick massa godis av Ollie som vanligt och han skötte sig utmärkt, lugn och fin. Efter ca 40 minuter gick vi hemåt. Passerade El Jardin och såg något ”gulligt” på avstånd, med min dåliga syn kunde jag inte riktigt se … bara att det var ”gulligt … måste börja använda mina glasögon igen.

Så jag var tvungen att gå in och titta ordentligt … nyfiken som jag är … Men jösses, hur mysigt och gulligt har de inte gjort där inne/ute till jul? Nu måste jag gå dit oftare och njuta av de fina målningarna. Tidigare för några år sedan då var jag där ganska ofta, men nu är det kanske 1-2 gånger per månad, och då bara ca en timme, antingen med en öl eller ett glas vin, sen går jag hem.

Mitt i det vintriga möter man det ”tropiska” med litet vattenfall och gröna växter 😀

Vovve och jag traskade vidare … helt plötsligt kom en stor hund springande mot oss, och jag tänkte: ”Åh NEJ! SHIT!” Strax där efter kom en till hund springande mot oss, jag blev lite kallsvettig. Ingen husse eller matte i närheten, ingen. Nu gick det tack och lov bra mellan hundarna och Junior, och med mig … tog ett foto på dem för att efterlysa ägaren, de hade trots allt halsband på sig. Frågade en hantverkare som kom förbi om han visste vems hundarna var, han trodde någon ryss som bor i en villa, tydligen släpps de ut, eller om de rymmer, för jag hörde senare av ett par att de sett dessa hundar springa runt ensamma titt som tätt. Lite oförskämt och respektlöst att låta så stora hundar springa runt ensamma, oavsett hur snälla de än kan vara.

Nåja, vi kom hem till slut och jag gjorde en stjärna. Det är samma modell som den röd/vita, men denna gång helvit och endast 8 square knots istället för 10. Så mycket bättre.

Vidare blev det pepparkaksbak.

The Bodyguard hade köpt pepparkaksdeg till mig. Först blev ganska skeptisk mot degen, har aldrig sett den tidigare, och ännu mer skeptisk när den var som ”plattor” … men det gick bra och pepparkakorna smakar som pepparkakor ska göra 🙂

Det doftar gott nu i lyan, jag halvligger i soffan, smuttar på glögg och äter någon pepparkaka medans jag skrev/skriver detta till er.

Det blir nog tidig sömn ikväll …

2 reaktioner till “En fullrulle dag.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s