Nu jäklar!

Ja, nu jäklar! Om inte detta fungerar då gör jag som bloggerskan Ama de Casa säger: Enklast är att köpa färdigt.

Jo, så är det. Men känslan när det väl kommer några frukter från sin egna odling är oslagbar. Hur underbart var det det inte i somras och höstas när jag bara kunde öppna upp dörren till terrassen och plocka lite paprikor och tomater från mina plantor till maten jag gjorde, dessutom luktar det så gott och friskt. 🙂

Nu håller jag mina bruna tummar att det börjar gro!

Jalapenofrön och olika blommor tryckte jag ner i små plastkrukor/odlingskrukor. På med plast och pickade hål. Denna gång var jag så smart att jag även ”markerade” krukorna med vad jag planterat 😀

Nu har jag placerat brickan med dessa fröer i hammocken, där är det varmt och har mycket sol om dagarna. Om det nu inte kommer en storm och hammocken flyger iväg, hahaha ….

Innan min plantering så gick jag och jycke på en liten promenad. Soligare idag än igår, men fasiken kallare!

Tänkte gå och våldgästa en vän , men han bor lite för långt bort för att tycka det är en skön promenad just idag, annars har jag inga problem med det.

Trots kylan idag så ser man att våren är på väg, börjar blomstra upp mer och mer, så kanske mina frön kommer klara sig denna gång?

Gjorde en så god mat igår kväll, men jag tar det i nästa inlägg. 🙂

4 reaktioner till “Nu jäklar!”

 1. Jag har tänkt plantera fröer i många år men det har alltid stannat vid tanken. Men växter och blommor gillar jag. Grönsaker är så billigt här och vatten ska man ju spara på så… Ska bli spännande och se hur dina utvecklar sig eller jag menar växer.

  Gilla

 2. Ja du det där med fröer kan gå som hur som haver =D
  Jag planterade coctailtomater och jag fick bara ett enstaka. Däremot när jag planterade tomater, paprika, gurkor och örter i England gick det som tåget på räls. Visst är det kul att få se underverket!
  Nyfiken på din goda maträtt =0
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s