Ska vi ta en drink?

Yes, ”Ska vi ta en drink? Frågade en kurskamrat mig innan lektionen började, hon menade så klart efter lektionens slut, fast nog skulle det behövas innan också, hahaha 😀

En så härlig och rolig kvinna i sina bästa 60+ år … kommer sakna henne när hon slutar ”sin” utbildning om en eller två veckor, men jag hoppas hon ändrar sig och fortsätter. Lite olika hur många månader mina kurskamrater kommer gå. 😦 Kommer säkert sluta med att jag sitter ensam, om inte Anton studerar hela kursen som mig, jag har ju fyra månaders kurs. Ska fråga honom imorgon. De andra två kvinnorna har, förutom Kay som snart slutar, två månader och tre månader.

Nå ja, det blir ingen drink med Kay, här är ju allt stängt. Hon bor i La Quinta och i Benahavis kommun, precis vid gränsen till Marbella kommun, där är allt öppet. Tyvärr får jag inte lov att åka dit 😦 Tar farbror polisen mig riskerar jag dryga böter, och det vill jag så klart inte ha. Hon har tillåtelse att passera gränsen då hon bor där och studerar i Marbella kommun. Bara hon kan visa upp giltiga skäl. Så himla tråkigt, för henne skulle jag jättegärna vilja sitta och prata med i timmar, hon verkar ha så intressanta historier att berätta från när hon bodde i England, New Zeeland och Australien. Attans också! 😦

Anyway, nog om det, det med drinkar och annat.

Här i bygden passas det på att fixas och trixas nu när allt är stängt. Gator och trottoarer borras upp.

Något riktigt, riktigt bra är att de gör nya övergångsställen! Inte en dag för sent. Folk kör ju som dårar här ibland … de där som tror de är ”tuffa” i svindyra sportbilar och andra miljonklass bilar. Ursäkta mig, men jag riktigt avskyr dessa typer! Det är okej att ha sportbil osv, men inte okej att gasa på som idioter. Det finns faktiskt barn, hundar, äldre människor m.m. som eventuellt inte hinner hoppa undan från en bil som kommer i rasande fart, även om de går på övergånsställen, Vad är övergångsställen? undrar ”tuffingarna” … dessutom skränar det så man får ont i öronen. Usch!!!

Jo, nu får de gamla övergångsställen ett upplyft. Yepp, upphöjning, som farthinder, (heter det så?) och en plattform så man som fotgängare kan se ordentligt om det kommer någon bil. Innan stod man på trottoaren och kunde knappt se ett skvatt för alla parkerade bilar.

Bra jobbat av Marbella kommun! 🙂

Något annat som jag önskar, och även andra hundägare önskar, det är att göra detta denna mark till en hundpark. En hundpark med kanske lite hinder och annat för agility i en hörna, bänkar och bord som vi hundägare kan sitta vid när våra fyrbenta vänner leker runt.

Junior älskar att springa runt där, så som många andra hundar också gör, de leker och busar tillsammans. Fantastiskt område för det tycker jag.

Nu är det fredag och jag ska ta några glas vin och sova .. trött efter denna vecka, hahaha 😀

En tanke på “Ska vi ta en drink?”

  1. Alltså man vet ju att denna pandemi är världsomfattande, men det är ändå märkligt att läsa om samma beteende överallt i världen…. Bra att saker och ting fixas medan annat måste hållas stängt i all fall!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s