Dränkt fågel?

Jag skrev ett inlägg i min förra blogg, och bilderna kom aldrig upp … fick klagomål av mamma och andra: Vi kan inte se bilderna!

Sorry, inte mitt fel … det var/är bloggportalens fel, då den är fruktansvärt trög och konstig. Alltså min gamla blogg på Nouw. Tror de vill ha den bra, men de meckar för mycket så det blir värre. Tråkigt nog.

Men den dränkta fågeln. När vi hade det fruktansvärda vädret för några veckor sedan, alltså ni anar inte. Det ösregnade grymt! Ösregn menar jag ösregn. Ösregn här i Spanien, iallafall på sydkusten, så är ösregn i Sverige som duggregn i jämförelse med vad det är här.

Vilket fall som helst, förutom att min hammock flög iväg och delades i två bitar, fjädrar och skruvar hade flugit av osv. tack och lov fann jag de delar nedanför backen.

Men … fågeln. Stackars lilla fågel, den lyckades inte hitta skydd för det fruktansvärda regnet. Han/Hon blev funnen av någon på tennisklubben, helt utslagen och som en dränkt katt.

Mina kära vänner tog hand om den inne i värmen framför brasan tills stackars kraken torkade och pickat i sig lite brödsmulor eller vad de nu gav lilla fågeln.

Den satt till och med stilla på min gamla grannes arm. Rose-Mary är en fantastisk kvinna, hon är en av de första jag lärde känna här nere då jag flyttade hit, lite på grund av hundarna, hennes hundar är även Juniors första kompisar från hans första dag hos mig 🙂 Då var han bara ca 1,5 år gammal … nu fyller han 5 år, lite osäker på han födelsedatum … det står två olika, ett i passet och ett annat i chipet, hm. Så kan det bli när man adopterar, hahaha 😀

Visst är fågeln fin!? Ingen aning vad det är för en slags pippi, men den flyger nog fritt igen där ute bland träden.

6 reaktioner till “Dränkt fågel?”

  1. Men stackars liten…! Fast den såg piggare ut på din väninnas arm. Och det där med regn ja… Här i Mellanvästern får vi ofta också sådana där oerhörda regn och åskstormar. Speciellt på vårarna, men också under somrarna.
    Roligt att kunna följa dig igen! Jag har varit mycket nöjd med WP. Så nöjd att jag numera betalar för servicen. Inte speciellt dyrt för att vara en hobby. Finns nog dyrare.
    Trevlig helg! 😃

    Gilla

  2. Visst kan det regna rejält här i Spanien… Stackars lilla pippi, men vad tur att den fick så bra hjälp. På första bilden såg man knappt vad det var för sort, men när den torkat syntes det tydligt. Det där är en härfågel. Dom är jättefina! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s